Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Με επιτυχία η χθεσινή 1η αγορά ''Λιμάνι Χωρίς Μεσάζοντες'' στον Πειραιά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ

1η ΑΓΟΡΑ  "ΛΙΜΑΝΙ  ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" Στον Πειραιά:
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2/13, από τις  10:00 - έως 14:00 μμ, στο Νέο Φάληρο, πίσω από το Καραϊσκάκη


Εκτός των άλλων δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση της κρίσης,  την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2013 στο Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας ιδρύθηκε η ομάδα ΛΙΜΑΝΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και αποφάσισε τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Πρόκειται για 35 διαφορετικά προϊόντα ελλήνων (μικρο)παραγωγών, ελεγμένης ποιότητας, που διατέθησαν  κατ΄ ευθείαν από τους παραγωγούς τους, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 10:00-14:00 στην οδό Εμμανουηλίδη στο Νέο Φάληρο, πίσω από το πάρκινγκ του Καραϊσκάκη.
       
Όλα τα προϊόντα που διατέθησαν  ήταν  υψηλής ποιότητας και ελεγμένα, σε τιμές πολύ προσιτές, με τη συνεργασία μικρών παραγωγών , βάσει των κανόνων της κοινωνικής οικονομίας,και  η πληρωμή έγινε  απευθείας στον παραγωγό.

Οι παραγγελίες και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.
Ακολούθησε ένα μερακλίδικο τσιμπούσι με εδέσματα όπως:  χωριάτικα χειροποίητα λουκάνικα, τυρί και κρασί που προσέφεραν αφιλοκερδώς οι παραγωγοί.
Εξαιρετική πραγματικά πρωτοβουλία.....και πολύ καλές τιμές πχ: 2κλ χωριάτικα μακαρόνια 2ευρώ, 5κλ λάδι 15ευρώ, 2κλ. φασόλια 3,5ευρώ, 1κλ. ελιές καλαμών 4ευρώ...
Σύντομα, αρχές του επόμενου μήνα θ' ακολουθήσει το επόμενο.
     

                                                Το Λιμάνι της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου